Més de 100 persones a la cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua de Pallejà

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

36 alumnes dels cursos de català han elaborat 29 plats tradicionals d'arreu del món

Autoritats, alumnat, membres de parelles lingüístiques, representants d'establiments i d'entitats col·laboradors, i membres del Club de Lectura Inicial, s'han donat cita a la sala Pal·làdius de Pallejà per celebrar la fi tant dels cursos de català com del programa Voluntariat per la llengua (VxL) corresponent al curs 2023-2024.

L'acte l'ha conduït Jordi Boladeras, tècnic de normalització lingüística de l'Oficina de Català (OC) de Pallejà, del Consorci per a la Normalització Lingüística. Per ordre d'aparició hi han intervingut Sandra Neiro, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Pallejà; Maria Vallespí i Lidiane dos Santos, voluntària i aprenenta (també alumna) respectivament; Rafel Castell, propietari de la floristeria Amàlia Art Floral, establiment col·laborador del VxL i comerç on es porten a terme pràctiques lingüístiques; Rosa Juncadella, poeta pallejanenca, i Yessica Zamora, alumna dels cursos que també ha llegit un poema de Juncadella. Marc Piera, director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, ha fet una valoració tècnica de la tasca anual de l'OC Pallejà i del conjunt del CNL.

A continuació, el grup de rondallaires Contents Contem Contes Cantant han interpretat dos contes per a adults que han tingut una excel·lent acollida.

Ascensión Ratia, alcaldessa de Pallejà, ha tancat l'acte institucional amb unes paraules.

La part festiva de la cloenda ha consistit en un gran pica-pica constituït per vint-i-nou plats tradicionals d'arreu del món, representatius de quinze nacionalitats. Abans de començar a tastar-los, les trenta-dues alumnes i els quatre alumnes que els han cuinat han posat davant els seus plats amb barrets de cuiner.  

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?