Sant Vicenç dels Horts fa formació sobre usos lingüístics a futurs monitors de lleure

Ús professional

El català com a llengua de cohesió social

El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha dut a terme per segon any consecutiu un taller de sensibilització lingüística com a part de la formació del Curs de monitoratge de lleure organitzat per l'Ajuntament i impartit per la Fundació Pere Tarrés aquest mes de juny.

16 alumnes del curs han pogut reflexionar sobre els seus futurs usos lingüístics en l'àmbit professional, en què la llengua catalana n'haurà de ser el pilar central per garantir la igualtat d'oportunitats dels infants que tindran al seu càrrec en relació a l'aprenentatge i ús del català.

Durant les dues sessions fetes, doncs, s'han identificat els usos lingüístics institucionals, s'ha insistit en el paper educador dels monitors de lleure en l'educació per valors respecte del català i s'han ofert estratègies per mantenir aquesta llengua en contextos sociolingüístics desfavorables.

Organitzar el taller en dues sessions i oferir-ne la segona al cap de quinze dies de la primera ha fet possible que els assistents hagin pogut posar en pràctica recursos i estratègies facilitats a la primera sessió. Han comprovat, d'aquesta manera, que tot i tenir coneixements de català, usar aquesta llengua i mantenir-la en situacions comunicatives pròpies de l'àmbit del lleure comporta haver-hi pensat prèviament per millorar la tasca educativa.    

Vols compartir aquesta notícia?