Pallejà suma l'establiment de menjar Khan Doner i Pizzeria com a comerç aprenent

Ús professional

Millora de l'aprenentatge i ús de la llengua catalana en l'atenció al públic del comerç local

Quan tot just fa un any es va anunciar que, a Pallejà, Khan Doner i Pizzeria, establiment de menjar preparat, s'afegia al projecte Comerços aprenents per mitjà de l'Oficina de Català de Pallejà, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ningú es podia imaginar que aquest establiment hauria de tancar les portes durant força mesos per diversos motius, incloent-hi el d'un canvi de local. Finalment, però, el negoci ha tornat a obrir i s'ha pogut acabar el que fa un any es va començar. Ja ho va dir Shakespeare, "tot va bé si bé acaba".

Comerços aprenents neix de la necessitat d'impulsar l'ús del català en els establiments comercials amb pocs coneixements de llengua catalana que tenen dificultats per accedir a l'aprenentatge a causa del seu horari laboral. Per fer-ho possible, s'ofereixen 10 sessions presencials d'uns 15 minuts al comerç interessat que serveixen per incidir en les competències lingüístiques de cada treballador. Són classes fetes a mida amb estructures i vocabulari específic del lloc de treball (diàlegs d'atenció al client, lèxic dels productes...), amb l'objectiu de generar més oportunitats d'interacció en català amb la clientela.

Els autèntics protagonistes de Comerços aprenents a Pallejà han estat el Nadar, el Lovepreet i el Muhammad, els quals, amb la seva bonhomia i interès, han demostrat que de mica en mica van aprenent català.

Vols compartir aquesta notícia?