Comença una nova edició del Voluntariat per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2

Voluntariat per la llengua

D'octubre a juny, 8 voluntaris per la llengua faran conversa en català amb els interns

Amb l'inici del curs acadèmic 2024-2025 el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza, com ja és habitual, una nova edició del Voluntariat per la llengua als centres penitenciaris Brians 1 i Brians 2, amb la col·laboració dels centres de formació d'adults CFA Artur Martorell i CFA Víctor Català, respectivament, on els interns reben formació en llengua catalana.

Seran 8 els voluntaris per la llengua que formaran part de les comunitats d'aprenentatge de cada centre i que seran el suport essencial a les aules de català per tal de dinamitzar les activitats de conversa amb els interns.

En aquestes trobades, l'interès principal és que els aprenents puguin practicar la nostra llengua com a complement de les classes de català que segueixen. A més, el fet de dur a terme el programa amb voluntaris externs al centre penitenciari promou la necessitat d'utilitzar la llengua catalana en les relacions interpersonals pensant en el moment en què es reprengui la vida social i laboral no reclusa.

Abans d'iniciar el curs, el Centre de Normalització Lingüística Ca n'Ametller, en col·laboració amb la Creu Roja del Baix Llobregat Nord, ha dut a terme una primera sessió de formació als 3 voluntaris que hi participaran per primera vegada per tal que coneguin les particularitats de l'activitat.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?