L’alumnat del CNL de Cornellà de Llobregat surt de l’aula per conèixer la ciutat
Aquest trimestre l'alumnat dels cursos de nivell bàsic han pogut conèixer alguns dels serveis que ofereix la ciutat i la història de Cornellà i del barri que ens acull, Sant Ildefons.
Al CNL hem volgut aprofitar la bonança d'aquest mes de novembre per sortir de les aules i aprendre català en un context diferent. Aquestes visites, que s'emmarquen en les activitats que es duen a terme perquè l'alumnat conegui l'entorn i trobi espais on posar en pràctica la llengua que està aprenent, s'han realitzat entre el 2 i el 23 de novembre i n'han gaudit una norantena d'alumnes dels nivells bàsic 1, 2 i 3.
Biblioteca de Sant Ildefons
Un cop més la Biblioteca de Sant Ildefons obre les portes al CNL i ens fa un recorregut per donar a conèixer als alumnes del centre el fons de què disposen i presentar-los els diferents espais. Aquesta vegada, l'hem visitat amb un dels grups de nivell bàsic 2, a qui s'ha explicat les activitats que organitzen i el material que tenen per poder avançar en el seu aprenentatge del català.
Itinerari històric "Cada pedra al seu temps"
Una altra sortida que permet conèixer la història de Cornellà és l'itinerari "Cada pedra al seu temps", que enguany hem tornat a fer amb un grup de Bàsic 1. És un itinerari que inclou una desena de punts a partir dels quals es presenten els elements més representatius de la història de Cornellà des de l'època romana fins al segle XX. Entre d'altres, es destaquen les ruïnes de l'església paleocristiana, que es poden veure a la porta de l'Ajuntament; la plaça dels Enamorats, amb habitatges modernistes construïts per la població benestant, i el Castell i les remodelacions que l'han seguit des de l'edat mitjana.
Museu de les Matemàtiques de Catalunya
Una vintena d'alumnes d'un altre grup de nivell Bàsic 1 ha visitat l'exposició permanent del MMACA, que dona a conèixer les personalitats més destacades del món matemàtic des de l'antiguitat i permet jugar i experimentar amb els materials exposats. La visita acaba amb un taller: Les cúpules de Leonardo da Vinci, en el qual el grup ha construït una increïble cúpula de 4 metres de diàmetre i un metre d'altura, aproximadament.
Sant Ildefons. Una història compartida a Cornellà
Finalment, una cinquantena d'alumnes han pogut conèixer la història del barri de Sant Ildefons gràcies a l'exposició "Sant Ildefons. Una història compartida", que apropa els visitants a una "ciutat dins la ciutat" que des de finals del 1959 va rebre milers de persones fins a convertir-se en un dels barris de major densitat demogràfica de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.