Les activitats del CNL a Ràdio Cornellà

Difusió

Cada quinze dies el CNL de Cornellà fa el programa l'Espai de català a la ràdio de la ciutat, per parlar de les activitats que s'estan duent a terme al Centre, de l'actualitat de la llengua i de les novetats que van apareixent en les TIC en català.

Aquesta setmana hem parlat de les activitats i sortides organitzades aquest primer trimestre del curs amb la col·laboració de diferents àrees de l'Ajuntament i entitats de Cornellà de Llobregat.

Comencem amb les sessions informatives dels cursos de català per a famílies de quatre centres educatius del barri de Sant Ildefons en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. S'explica que són cursos de 20 hores, d'un dia a la setmana, que s'ofereixen en horari escolar i en el mateix centre per tal de facilitar l'assistència a les classes de les persones que s'hi apunten. L'objectiu és que les famílies nouvingudes o que tenen poc contacte amb el català aprenguin la llengua vehicular de l'escola, entre altres motius, per poder ajudar els seus fills.

En segon lloc, i també en relació amb persones nouvingudes a la ciutat, es comenta que s'ha començat una nova col·laboració amb el Servei de Primera Acollida per conscienciar els seus usuaris de la importància d'aprendre català i presentar-los el Centre de Normalització Lingüística. Amb aquest objectiu, s'ofereix una xerrada en el mòdul de societat catalana que imparteix el servei en la qual es dona informació sobre el català (extensió territorial, demogràfica, històrica...) per tal que ampliïn el coneixement que tenen de la llengua catalana.

Finalment, hem parlat de diverses activitats planificades per practicar el català fora de l'aula i donar a conèixer la ciutat als nostres alumnes i, d'altra banda, de la nova publicació de la col·lecció "Llegir per parlar, llegir per aprendre", recurs per als aprenents de català, i les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua, que es va presentar el passat 5 d'octubre a l'acte de celebració del 20è aniversari del programa de voluntariat lingüístic.

Tota aquesta informació la podeu sentir ampliada al podcast de Ràdio Cornellà.

Vols compartir aquesta notícia?