El CNL L’Heura presenta el Glossari de sabors del món a la Setmana de la Ciència
Servei d'Assessorament Lingüístic, Difusió
Dins del cicle "La pluralitat cultural en l'alimentació. Experiències pràctiques" del Campus d'Alimentació de la UB
![](/media/upload/cache/0_heura_web_1701764525.png)
El CNL L'Heura va presentar diverses experiències en què la pluralitat cultural en l'alimentació, present a Santa Coloma de Gramenet i en l'alumnat del CNL, ha estat una oportunitat per vehicular l'aprenentatge del català a l'aula i per fomentar l'ús social del català a la ciutat.
S'han presentat diversos tallers que s'han fet a l'aula en col·laboració amb iniciatives que treballen l'alimentació com ara les dirigides per Saba Mohammed Bibi, Cuchara i Amalur. A més, el CNL L'Heura ha organitzat un curs de 45 hores al voltant de l'alimentació saludable amb sessions pràctiques a la cuina de La Ciba i de la Biblioteca del Fondo.
També amb la pluralitat en l'alimentació com a fil conductor, el CNL L'Heura va ser promotor de la mostra d'aliments Sabors del Món. Enguany s'ha celebrat la 10a edició de la mostra que té com a objectiu la cohesió social, la promoció del comerç local i el foment del català en el barri del Fondo. Fruit d'aquesta iniciativa i en col·laboració amb el Termcat, el 2012 es va crear el Glossari de sabors del món, que es nodreix de tots aquells termes que es van recollint a través dels aliments i les elaboracions culinàries que s'hi presenten. El Glossari també recull termes de la resta d'accions on els aliments requereixen traducció i en alguns casos cercar-ne una nova denominació en català.
![](/media/upload/imatges/cnlheura/Not%C3%ADcies/2023/Glossari%20UB%204.jpg)
La comunicació d'Alexandra Sans Massó, coordinadora de dinamització i assessorament del CNL L'Heura va ser presentada per Axel Bidon-Xanal, professor del Departament de Nutrició, Ciències de l'Alimentació i Gastronomia de la UB i per Blanca Padrós Amat, presidenta del CNL L'Heura i segona tinenta d'alcaldessa de l'àrea d'Economia, Serveis Interns, Treball, Universitats, Innovació i Transparència. L'acte també va comptar amb la presència de la directora del Campus d'Alimentació, M. Carme Vidal Carou.
Anteriorment, en aquest I Taller Dia d'Estudi, Saba Mohamed Bibi va presentar "Dones Pakistaneses: agents promotores d'hàbits alimentaris saludables" i Yaoyu Chen, "Sensibilització per a una alimentació saludable a persones del context cultural xinés".
A continuació podeu veure les diapositives de la presentació: