L’art de les catifes florals

Activitats complementàries

L'alumnat dibuixa les petites coses de la vida que els fan feliços

Durant el mes de maig de 2024, l'alumnat del Bàsic 2 i de l'Inicial del CNL L'Heura va realitzar dues catifes florals. Els elements que s'hi van dibuixar van ser a partir del poema de Vicent Andrés Estellés escollit per al Dia Mundial de la Poesia 2024, un poema que parla de les petites coses de cada dia que ens fan feliços.

A l'inici del taller, la dinamitzadora de L'Heura, Alexandra Sans, ens va iniciar en l'art efímer de les catifes florals. Tot seguit, va demanar als alumnes que pensessin en algun fet quotidià que els feia sentir bé i que el dibuixessin en un paper. A continuació, es van preparar tots els productes naturals per a fer les catifes: llenties, cigrons, arròs, marro de cafè, pèsols, mongetes seques, gespa, flors, fulles, tiges, branques, pètals... Quan ja va estar tot enllestit, es van fer grups d'alumnes i calia que cada grup triés algun dels dibuixos proposats.

Finalment, els alumnes del Bàsic 2 van elaborar, d'una banda, una catifa amb una tassa de cafè, una rajola de xocolata i un gira-sol, i de l'altra, una catifa amb una tassa de te, la lluna, una flor i un arbre. Els alumnes de l'Inicial van fer tres catifes: un avió de la companyia d'aerolínies CNL L'Heura, que simbolitzava el camí de l'aprenentatge del català; un conillet manga en un entorn natural i una planta mística anomenada "cirera de lluna".

Diumenge 2 de juny us esperem a les 7 del matí al Mercat Sagarra per fer una catifa gegant!

Vols compartir aquesta notícia?