Trobada de parelles lingüístiques del VxL de Lleida

Voluntariat per la llengua

Voluntaris i aprenents visiten una exposició sobre la Llengua de Signes Catalana i intercanvien experiències

Aquesta setmana, tres grups formats per parelles lingüístiques del VxL han visitat l'exposició "Parlar és a les teves mans", a la Biblioteca Pública de Lleida, sobre la Llengua de Signes Catalana (LSC). La mostra, amb format interactiu, ha sorprès voluntaris i aprenents i, a més, els ha permès conèixer de primera mà les fabuloses instal·lacions de l'entitat, que col·labora amb el programa i ofereix un punt de trobada per a les parelles. 

Posteriorment, els participants del VxL i la dinamitzadora s'han desplaçat fins a alguns dels establiments adherits, com el Forn Serra o el Pub Antares, per conversar, conèixer-se i intercanviar experiències sobre la seva participació en el Voluntariat. Alguns dels temes que s'han esmentat són el canvi de llengua, l'enriquiment que comporta participar en el VxL (tant per als aprenents com per als voluntaris) i les activitats culturals en què els agradaria participar. 

Entre el gener i el maig de 2024 el VxL de la demarcació de Lleida ha constituït 127 parelles lingüístiques, 21 de virtuals i 106 de presencials. Aquestes últimes es troben a Lleida ciutat i a diferents municipis del Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pallars Sobirà, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Segarra i el Solsonès.  Destaquen les parelles formades en àmbits específics com la sanitat, l'empresa i la diversitat funcional. 

Més informació i inscripcions a /xarxa/cnllleida/vxl o a vxl.lleida@cpnl.cat.
 

Vols compartir aquesta notícia?