El CNL de Lleida i la Fundació Verge Blanca es reuneixen per establir les bases de la seva col·laboració

Ús professional, Voluntariat per la llengua, Oci en català

EL CNL ofereix el VxL, el TotJoc i tallers de sensibilització per als usuaris de la Fundació

El CNL de Lleida i la Fundació Verge Blanca es reuneixen per formalitzar la seva col·laboració i establir-ne les bases. El gerent de la Fundació, Òscar Costa, s'ha mostrat molt sensibilitzat en la necessitat d'assegurar que el català sigui la llengua d'ús habitual en l'àmbit educatiu del lleure. Aquest és un dels sectors en què l'entitat sense ànim de lucre treballa, a la demarcació de Lleida, des de fa més de 50 anys. 

Ambdues organitzacions han acordat concretar accions entorn a tres serveis del CNL i s'han compromès a coordinar-se per tal de poder-les dur a terme a partir de l'estiu. 

Per una banda, el CNL ofereix tallers de sensibilització per als participants dels cursos de directors i de monitors de lleure, de monitors de menjadors escolars i de vetlladors. L'objectiu és el d'afavorir la reflexió sobre els usos lingüístics en aquests àmbits i promoure el fet de mantenir-se en català i evitar el canvi de llengua per motius subjectius. 

Per altra, es preveu desplegar el programa TotJoc al casal d'estiu de la Fundació i al Mijac de Balàfia, el barri lleidatà on el CNL desenvolupa la campanya "A Balàfia, en català!". Així doncs, a través de la presentació de jocs i de partides de jocs de taula en català, s'aproparà el coneixement i l'ús de la llengua catalana entre les famílies i els joves que hi participin. 

Finalment, la Fundació Verge Blanca ha signat l'adhesió al VxL com a entitat col·laboradora. A més, serà punt d'inscripció del Voluntariat i acollirà els alumnes que facin les pràctiques lingüístiques. 

Qualsevol entitat, ens públic, establiment o empresa que vulgui formar part de la xarxa de col·laboradors del VxL de Lleida pot fer-ho a través de vxl.lleida@cpnl.cat. 
 

Vols compartir aquesta notícia?