El barri de Balàfia de Lleida compromès amb el foment de l'ús del català

Ús professional

"A Balàfia, en català!" vol fomentar l'ús de la llengua i compta amb el suport de la Paeria i entitats

Dimecres a la tarda, la plaça del davant del centre cívic de Balàfia es va anar omplint de gent. Entitats, associacions i veïns del barri s'hi van aplegar per acompanyar el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Lleida en el tret de sortida de la campanya "A Balàfia, en català!". Amb el lema, "Fem barri, fem-lo en català", l'objectiu de la iniciativa és fomentar l'ús del català en diferents àmbits del dia a dia del barri, com el comerç, les entitats o la restauració.

L'acte va començar amb diversos parlaments, on van intervenir la presidenta de l'Associació de Veïns, la Sra. Jos Farreny; la presidenta de l'Associació de Comerciants i Industrials de Balàfia, la Sra. Iris Espanyol; la directora del CNL de Lleida, la Sra. Balbina Escolà, i la presidenta del Consell de Centre del CNL de Lleida i regidora de Cultura, la Sra. Pilar Bosch.

Tot seguit, els assistents van poder gaudir del teatre del grup Mechta, que va escenificar diversos esquetxos relacionats amb el canvi de llengua. Després, es va poder escoltar de primera mà el testimoni d'una parella lingüística i l'experiència d'una assistent a les sessions de sensibilització lingüística que el CNL fa en una entitat del barri. Finalment, la jornada va acabar amb jocs en català; activitats lingüístiques, com un memory del VxL o un test sobre qüestions de llengua, i un Scrabble gegant. Els participants van entrar en el sorteig de diversos premis.

Aquesta campanya vol donar a conèixer de més a prop tots els serveis que el CNL de Lleida pot oferir i desplegar a la zona, des del programa Totjoc, fins al Voluntariat per la llengua o els Comerços aprenents. Per això, des del principi compta amb el suport del Grup Dinamitzador Balàfia i de moltes entitats, associacions i equipaments del barri.

Vols compartir aquesta notícia?