Als comerços del Port de Mataró, en català

Ús professional

El CNL del Maresme engega el projecte Comerços aprenents al Port de Mataró

Aquesta primavera el CNL del Maresme ha posat en marxa el projecte Comerços aprenents al Port de Mataró. L'objectiu és incrementar l'ús del català en els intercanvis lingüístics que es produeixen en els establiments del Port.

La iniciativa neix per la necessitat de millorar les competències en català oral de part del personal que treballa als comerços del recinte portuari mataroní, i busca que el català pugui ser la llengua en què s'hi comencen les converses o en què s'hi atenen els clients.

Per a aconseguir-ho es fan 10 sessions d'uns 15 minuts cadascuna al mateix establiment. En les sessions s'ensenya vocabulari bàsic del comerç, i també numerals i estructures genèriques de salutació i comiat, situacionals, etcètera. En tot cas, les sessions són flexibles i s'adapten a les necessitats de cada negoci.

S'han adherit a Comerços aprenents Pasapalos, El Pez Globo, La Cuina del Port i El Pirata. El retorn de moment és molt positiu, tant per part del CNL com per part dels comerços, que han aprofitat la iniciativa i n'estan agraïts.

Vols compartir aquesta notícia?