Els cursos del Maresme encaren el final de curs amb activitats de coneixement del territori

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Biblioteques, teatre, ràdio, festivals... ventall ampli d'activitats arreu de la comarca

Ja ben entrats en el semestre i després de les sortides i tasques especials de Sant Jordi, aquest mes de maig i juny els grups del CNL del Maresme s'han animat a tornar a sortir al carrer per descobrir diferents espais i conèixer més bé els seus pobles.

El bàsic 3 de Pineda i un bàsic 2 de Mataró van visitar la Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar i la Biblioteca Popular de Mataró. Els alumnes van poder conèixer els diferents espais d'aquestes biblioteques i més d'un va aprofitar l'ocasió per a treure's el carnet i preguntar les activitats que s'hi fan. Van quedar encantats i pensen tornar-hi: tot un èxit!

D'altra banda, els alumnes de B3 del SOC de Premià de Mar van quedar captivats de la visita que van fer al Patronat Teatre de Premià de Mar, on s'hi fa cinema i teatre, i moltes altres activitats culturals. Algun alumne fins i tot es va interessar per sumar-se al grup de voluntaris que gestionen aquest centre cultural, amb diferents tasques, que van des de la del tramoista fins a atendre els espectadors a la taquilla.

A Premià de Dalt, els alumnes de bàsic 3 van aprofitar una sortida a la ràdio per a visitar el Museu de Premià de Dalt, on van admirar una exposició d'aquarel·les de Montse Sanchiz sobre masies i cases d'anomenada d'aquesta població maresmenca.

Els cursos del CNL Maresme també van fer diverses rutes per Calella, Vilassar de Mar i el Masnou. A Calella, guiats per Quim Botey, organitzador de Festimatge de Calella, diversos cursos van poder gaudir de l'exposició de fotografies que hi havia en diferents espais. A Vilassar de Mar, Xavier Parra va revelar la història, però també xafarderies, als alumnes de bàsic 3. Al Masnou la visita de l'intermedi 3 girava entorn de Rosa Sensat, gran mestra masnovina compromesa amb l'educació i la societat.

Vols compartir aquesta notícia?