Matinal de tardor: passejada a Avià i castanyada a Graugés

Activitats complementàries

L'alumnat dels cursos de català i dels grups de conversa del Voluntariat per la llengua hem celebrat la Castanyada amb una sortida ludicocultural a l'església de Santa Maria d'Avià i el llac de Graugés.

Els serveis de català de Berga i del Berguedà vam organitzar una excursió matinal al municipi d'Avià per celebrar la Castanyada en un indret de tardor: sol, una mica de fred i fulles que queien.

La sortida va començar a Berga. Professorat, alumnat, voluntariat i aprenents vam pujar a l'autocar que els va portar a l'església de Santa Maria d'Avià. Allà vam fer una curta visita a l'ermita i als voltants, que va continuar amb una passejada fins al llac de Graugés, on vam conèixer la història d'una colònia agrícola.

Per acabar la jornada, vam celebrar la Castanyada al local del poble. L'ambient era distès i tothom va poder menjar castanyes, cuites de manera tradicional, panellets, elaborats artesanalment, i moniatos, fets al caliu.

L'assistència va ser molt bona, ja que érem una cinquantena de persones. El millor de la matinal va ser poder fer una activitat fora de l'aula, fer noves amistats, conèixer una mica el territori que tenim a la vora i participar en una tradició catalana.

Vols compartir aquesta notícia?