El Servei Local de Català de Cambrils celebra l’acte de cloenda amb 24 cursos i 500 inscrits

Cursos de català

Va incloure un reconeixement per als voluntaris per la llengua més actius i l'espectacle Quan surt el sol

El dimecres 26 de juny a les 19.30 h, el Servei Local de Català (SLC) de Cambrils va celebrar el final dels cursos de català al Centre Cultural.

Aquest curs 2022-2023 el SLC de Cambrils ha organitzat 25 cursos amb 493 inscrits, i aquest estiu ofereix un Bàsic 1 intensiu de matí amb 24 places. També ha format 77 parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua.

L'acte va comptar amb la presència l'Alfredo Clua, alcalde de Cambrils, que va agrair l'interès de tots els que aprenen català, especialment dels que han vingut a viure a Cambrils des d'altres terres i que tenen la voluntat d'incorporar el català entre les seves llengües.

Helena Martínez-Ferreruela, responsable del SLC de Cambrils, va repassar les xifres d'aquest curs, va esmentar la complicitat del Museu de Cambrils en diverses activitats del programa Xalem i va destacar l'esforç dels alumnes i el suport dels voluntaris.

En aquest punt, es va voler fer un reconeixement a Josep M. Ferrando i Josep M. Cucurull, els dos voluntaris de Cambrils que han tingut més parelles lingüístiques i han participat en més activitats, i a Montserrat Vidiella i Gemma Alegria, les dues voluntàries que enguany han dinamitzat el club de lectura fàcil.

Anna Saperas, directora del Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, del qual forma part el SLC de Cambrils, va lliurar-los un diploma i va agrair la feina a l'equip de professores i va felicitar alumnat i voluntariat.

Va acabar la seva intervenció destacant que tota la formació que havien fet s'havia de traduir en ús del català, perquè si no la feina feta a les classes tindria poc sentit. Per això va estimular tothom a fer servir el català segons el seu nivell: per saludar, per anar a comprar, per anar a buscar feina, per fer amistats, per treballar... Aquest és l'objectiu final del Consorci per a la Normalització Lingüística, aconseguir que hi hagi més catalanoparlants i que la llengua catalana guanyi presència en tots els àmbits.

A la segona part de la vetllada el públic va poder gaudir de l'espectacle Quan surt el sol, de la Cia. Matito, amb Arnau Colom, que el va fer participar i fins i tot cantar.

Per acabar, els assistents van poder gaudir d'un brindis i una estona de conversa.

Vols compartir aquesta notícia?