El CNL de Reus celebra l’acte de cloenda amb un programa de ràdio en directe al jardí del Mas Vilanova

Cursos de català

Aquest curs el CNL ha registrat més de 3.000 inscripcions

El Centre de Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) va celebrar el dijous 27 de juny la festa de cloenda dels cursos de català i de les parelles participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) amb l'assistència d'unes 130 persones.

L'acte va consistir en un programa de ràdio conduït per alumnes del CNL i voluntaris per la llengua. Durant la festa, els locutors, que entre maig i juny han participat en un taller de ràdio als estudis de LANOVA Ràdio, van gravar el darrer pòdcast de "Nosaltres som", que va incloure diverses entrevistes al voltant de l'experiència al CNL i de la festa major de Reus, una actuació musical i el sorteig de dues paneres amb obsequis cedits per comerços, la majoria establiments col·laboradors del Voluntariat per la Llengua: Deviteca Espai Gastronòmic, de l'Hospitalet de l'Infant; Celles Cecilio, de Gratallops; Agrobotiga de Falset; i MD Toiles Natur, Xarol,Tomàs Barberà,Casa Borrull, Carlin Reus, Papereria-Llibreria Passeig Misericòrdia i el Centre Comercial la Fira de Reus.

Hi van participar Daniel Recasens, president del Consell del Centre de Normalització Lingüística i regidor de Cultura i Política Lingüística; el músic Fito Luri i alumnes i aprenents del VxL.

En l'entrevista que li van fer els alumnes del taller de ràdio, Anna Saperas, directora del CNL, va destacar que treballen perquè en sortir de classe els estudiants es llacin a parlar en català en el seu dia a dia, perquè l'objectiu que augmenti de l'ús del català a la societat. Per la seva banda, Daniel Recasens va comentar diverses iniciatives que prepara la Regidoria de Cultura i Política Lingüística per impulsar la llengua.

A continuació, els assistents van poder gaudir d'una beguda i una estona de conversa al jardí.

De setembre a juny, el CNL ha impartit 143 cursos amb 3.052 inscripcions. D'aquests, 91 cursos i 1.958 inscripcions han sigut a Reus i les altres, a la resta de localitats on es fan cursos habitualment, com Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant o Falset, però també a Mont-roig del Camp, Miami, les Borges del Camp i Botarell.

Pel que fa al VxL, aquest curs acadèmic s'han format 262 parelles lingüístiques, entre presencials i en línia, de les quals 169 presencials i 13 virtuals s'han constituït a Reus. També s'han fet pràctiques lingüístiques en establiments col·laboradors. El VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir-hi fluïdesa.

Després d'aquesta cloenda, el CNL no fa vacances. Fins al 25 de juliol es fan cursos intensius d'estiu de nivell inicial bàsic, la inscripció per als quals es farà l'1 i 2 de juliol. I el 12 de setembre s'obriran novament les inscripcions als cursos. Més informació a cpnl.cat/reus.

Vols compartir aquesta notícia?