Alumnes de Sant Joan Despí van a veure l'ou com balla

Activitats complementàries

Amb aquesta sortida van poder posar en pràctica l'oralitat en un entorn real

El dia 30 de maig un grup d'alumnes dels diferents cursos de català de Sant Joan Despí va fer una sortida a Barcelona per veure l'ou com balla, una tradició del dia de Corpus, en diferents patis del centre de la ciutat.

El recorregut es va iniciar al pati de la Casa de l'Ardiaca, seu de l'Arxiu Històric de la Ciutat, amb la visita del brollador amb l'ou i de l'interior de l'edifici; després va continuar cap al claustre de la Catedral, des d'on van aprofitar per veure la plaça de Sant Felip Neri; seguidament es van adreçar al pati del Museu Frederic Marès, i va finalitzar a l'Ateneu Barcelonès, que també van poder visitar.

Amb motiu d'aquesta sortida, a banda de conèixer aquesta tradició, els participants van haver de demanar, en català, indicacions als vianants per poder arribar als diferents edificis on hi havia els brolladors amb l'ou ballant i, alhora, van tenir l'ocasió de parlar de manera informal amb diferents persones que van interpel·lar-los. A més, va servir per cohesionar-los com a alumnes, ja que van interactuar les persones dels diferents grups i es van poder conèixer millor.

Aquesta activitat fomenta l'ús social del català entre alumnes del Servei Local de Català, que té l'objectiu de facilitar que els aprenents de català puguin expressar-se en aquesta llengua en diferents contextos.

Vols compartir aquesta notícia?