Ja es poden llegir les obres del XXXVI Concurs de Prosa i Poesia de Sant Jordi 2024

CPNL, Activitats complementàries

A l'espai que l'Ajuntament de Sant Just té dedicat al Servei Local de Català, trobareu les obres guardonades

Aquest 2024 ha estat per tercer cop tot un èxit de participació, ja que s'ha superat la xifra de 300 obres, concretament han estat 310 els escrits presentats.

Hi ha participat la ciutadania en general, però el més important ha estat la col·laboració de totes les escoles del municipi, de l'Ateneu i de l'Ajuntament. Quan parlem de les escoles ens referim a totes i molt especialment al professorat que ha encoratjat a escriure tant els infants com els pares.

Aquest ha estat el 36è concurs que es va iniciar com a activitat escolar dins de les classes de català, però que actualment és una activitat de poble, tothom coneix aquest concurs i les activitats que d'ell es deriven.

Tots aquests anys de treball i esforç han estat recompensats, ja que hi han sorgit grans escriptores com l'Helga Simón o la Irene Pujades, però també grans intèrprets musicals com la Daniela Fumadó, que ha creat el projecte Íntims, produint cançons de diferents poesies presentades al Concurs durant els 36 anys que ha existit.

Malgrat tot, el més important és la implicació de tothom i l'empenta que dona aquest concurs a persones que no són escriptores, però a qui agrada escriure, ja que el fet de ser guardonats els ofereix una satisfacció personal inigualable.

Enguany la tria de les obres guardonades ha estat molt complicada, segons ha comentat el jurat, però a la fi s'ha concretat en una selecció de 28 obres que podeu llegir a la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Just Desvern a l'enllaç:

Servei Local de Català - Sant Just Desvern

Vols compartir aquesta notícia?