Primer grup de tertúlies presencial acabat a Sant Just Desvern
El darrer trimestre del curs 2023-2024 el SLC de Sant Just Desvern ha organitzat el primer grup de tertúlies
El Servei Local de Català (SLC) de Sant Just Desvern, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha organitzat aquest primer semestre de l'any un grup de tertúlies amb persones que tenen un objectiu general comú: compartir una estona parlant en català sobre molts temes variats.
La valoració que en fa el SLC és molt positiva, ja que l'assistència i l'interès dels participants s'ha mantingut molt alta.
La valoració que en fan els participants també ha estat molt positiva, ja que han destacat que les tertúlies han estat un espai de trobada per aprendre, adquirir coneixements nous i fluïdesa per parlar el català en públic, però sobretot per compartir un espai socialitzador en llengua catalana.
Entre aquestes valoracions, es destaquen els comentaris següents, que exemplifiquen l'èxit assolit en aquestes tertúlies: la Cristina ha dit que vol adquirir fluïdesa perquè tot i que ja fa anys que viu a Catalunya necessita millorar. La Rosa A. diu que li agrada conèixer nou vocabulari. La Rosa C. diu que parlar i conversar li fa tenir el cap actiu. La Isabel diu que ve perquè s'ho passa bé mentre adquireix riquesa de vocabulari. La Soly diu que sempre aprèn alguna cosa nova escoltant el que diuen els companys. La Núria i el Carles diuen que compartir converses els fa feliços. L'Anna diu que venir a les tertúlies la fa créixer. El Ramon i la Carme sempre expliquen alguna cosa de música i/o pintura. Les tres Montserrats tenen grans coneixements sobre noves lectures i innovació. La Neus té el do de la paraula i sap llegir com ningú en veu alta. El Joan sempre pregunta i si ningú sap trobar la resposta va a la recerca fins que troba allò que desitja per a la fi, compartir-ho.
El creixement personal dels participants, en cultura, coneixements lingüístics i culturals, i també en actituds, habilitats comunicatives i valors humans ha fet que aquestes tertúlies aconsegueixin el seu objectiu de crear un espai socialitzador en llengua catalana.