Alumnes de català del CNL Roses fan més de 400 pràctiques lingüístiques a comerços i entitats

De la competència a l'ús

Les pràctiques s'han fet a Esplugues, Sant Feliu, Sant Joan i Sant Just

Els alumnes dels nivells bàsic 3 i elemental han portat a terme des del gener de 2024 més de 400 pràctiques lingüístiques a establiments comercials de diversos sectors i a associacions i ens públics de les quatre ciutats que componen el Centre de Normalització Lingüística (CNL) Roses: Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Les pràctiques lingüístiques són una activitat pensada perquè l'alumnat faci servir fora de l'aula allò que ha après durant curs. L'alumne va a un establiment que col·labora amb el Voluntariat per la llengua i manté una conversa amb el comerciant, simulant una compra. O va a una entitat que també col·labora amb el Voluntariat per la llengua i demana informació sobre les activitats que s'hi fan, els horaris, requisits per apuntar-s'hi...

És una manera que l'alumnat pugui parlar en català en un entorn de confiança i en les seves activitats quotidianes i a la vegada es dona a conèixer el teixit comercial i associatiu de la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?