Festival de cançons creatives al SLC de Sant Feliu de Llobregat amb 120 assistents

Cursos de català

L'alumnat dels cursos va escriure la lletra de les cançons i amb l'ajut de la IA es va crear la música

El passat 19 de juny, més de 120 persones van poder gaudir del Festival de cançons creatives elaborades per l'alumnat dels diferents cursos de català del Servei Local de Català de Sant Feliu com a proposta de final de curs.

Les cançons que va cantar l'alumnat van ser fruit del treball previ a l'aula, gràcies a la proposta plantejada pel professorat, que va consistir a escriure cançons i crear-ne la música amb l'ajut de la intel·ligència artificial SUNO.

L'alumnat dels diferents nivells es va inspirar, pensar i escriure la lletra de manera col·laborativa i després va buscar la música que més s'hi adaptés amb la IA. L'activitat va estimular la creativitat de l'alumnat que va explorar noves vies per practicar el català.

El dia del Festival tothom va quedar amb la boca oberta en sentir i veure la bona feina feta per part de tots els grups, des del Bàsic 1 fins al Suficiència 2. El curs Bàsic 1 de tarda "La nit màgica de Sant Joan", el Bàsic 1 de matí "Soc de Colòmbia, soc de Veneçuela...", el Bàsic 2 "Els meus amics", el Bàsic 3 de matí "Érem molta gent i ara som quatre gats", el Bàsic 3 de tarda "El curs és a punt d'acabar", l'Elemental 2 "Una cosa bonica" i el Suficiència 2 "Serà perquè t'estimo".

Després de les actuacions dues alumnes del Suficiència 2 van repartir diferents premis als grups participants: a la cançó més original, a la més marxosa... I van animar alumnes, amics i familiars a cantar plegats la cançó "Celebrem" de Miki Nuñez.

La trobada va ser tot un èxit, es va crear un espai d'ús en català amb els alumnes com a protagonistes, on es va copsar el bon ambient, l'entusiasme i la participació per part de tothom.

Per acabar va haver-hi un pica-pica amb menjar típic de diferents països que van dur els assistents a l'acte.

Vols compartir aquesta notícia?