Acaba el taller de sensibilització lingüística a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona
El taller s’ha repartit en dues sessions que han servit per reflexionar i orientar sobre la importància de la comunicació en català amb els pacients
El CNL de Tarragona, en el marc d’un acord entre el CPNL i el Departament de Salut, ha organitzat un taller sobre sensibilització lingüística adreçat a professionals sanitaris de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. L'objectiu era promoure bones pràctiques d'atenció als usuaris pel que fa als seus drets lingüístics. Hi han assistit 13 persones, que han valorat molt positivament poder reflexionar sobre l’ús del català en l’atenció al pacient
Entre altres aspectes, al taller es tracta la importància de la comunicació en l'entorn laboral, els usos lingüístics tant professionals com privats, o les bones pràctiques lingüístiques i la seva influència cap a les persones ateses. En l'àmbit mèdic, adaptar-se a la llengua del pacient és una mostra de disponibilitat lingüística i d'empatia, i alhora afavoreix el bon desenvolupament de la tasca del personal sanitari.
No és la primera vegada que el CPNL i el Departament de Salut col·laboren en matèria d'ensenyament de llengua o de sensibilització per donar resposta a les necessitats lingüístiques dels treballadors de la sanitat pública catalana. Des de l'any 2017, ofereixen cursos de català a residents sanitaris acabats d'arribar provinents de fora de Catalunya i, per tant, sense coneixements de llengua catalana.
Les sessions de sensibilització responen a una línia d’actuació prioritària del CPNL. Des del 2018, al CNL de Tarragona s’han fet 47 sessions per a col·lectius diferents, com els voluntaris dels Jocs del Mediterrani, monitors d’activitats extraescolars o de menjador, personal de l’administració, etc.