Cloendes dels cursos dels serveis i oficines del CNL de Tarragona

Cursos de català, Voluntariat per la llengua

Jocs, teatre, màgia, conversa i bon humor omplen els actes de cloenda

Participants a la lectura de textos d'Àngel Guimerà a la cloenda del Vendrell

Durant aquest mes de juny, les oficines i serveis del CNL de Tarragona han celebrat les cloendes dels cursos de català i del VxL de l'any acadèmic 2023/2024. En tots ells, els alumnes i les parelles lingüístiques han estat els protagonistes, ja sigui tenint una participació activa en la presentació de l'acte, interactuant amb els artistes o jugant i parlant entre ells.

Els trucs de l'espectacle "Quan parles fas màgia" de l'Eduard Juanola han meravellat els assistents a la cloenda de Constantí (7 de juny). I la companyia Impro Acatomba han fet participar i, sobretot, han fet riure amb les seves escenes i els seus diàlegs improvisats als alumnes i parelles de Salou (19 de juny). A Tarragona (19 de juny), Vila-seca (20 de juny) i Valls (26 de juny) tothom va poder jugar l'Scrabble, el famós joc de paraules creuades, dinamitzat per membres de la Federació Internacional de Scrabble en Català. A Calafell alumnes i parelles van fer converses exprés entre ells per conèixer-se i van acabar amb un karaoke en català (25 de juny). Finalment, al Vendrell els alumnes van fer un especial Àngel Guimerà, en el centenari de la seva mort, amb una lectura de fragments de les obres de teatre "Mar i cel" i "Terra baixa", i dos famosos poemes.

A tots els actes es va fer un reconeixement als nostres col·laboradors. Per exemple, als establiments col·laboradors de cada localitat (155 a tot el CNL), que són espais segurs on els aprenents poden practicar el català amb un clima de confiança suficient. També als voluntaris, que dediquen una hora a la setmana a xerrar en català amb els alumnes. Diverses autoritats han acompanyat el CNLT en aquestes trobades, regidors i regidores representants dels ajuntaments.

Fins ara, sense comptar amb els cursos intensius d'aquest mes de juliol, les dades provisionals indiquen que al CNL de Tarragona s'han fet 201 cursos i hi ha hagut 4.752 inscripcions.

Cloenda a Valls

Cloenda de Vila-seca

Cloenda de Tarragona

Cloenda de Constantí

Cloenda de Salou

Cloenda de Calafell

Vols compartir aquesta notícia?