Entitats del CNL Vallès Occidental 3 col·laboren en l’aprenentatge del català

Voluntariat per la llengua

Hi ha més de 800 entitats a tot Catalunya adherides a Voluntariat per la llengua

Durant el darrer trimestre de 2024, moltes entitats del territori han col·laborat amb el CNL Vallès Occidental 3 en l'organització d'activitats per a l'alumnat dels cursos de català i participants del programa Voluntariat per la llengua (VxL). De totes les activitats que s'hi han organitzat, en què s'ofereix un espai on poder parlar en català, en destaquen sobretot les de l'àmbit de la cultura popular, com ara els tallers i assajos de sardanes, de balls de gitanes o de bastoners. S'ha col·laborat amb l'Entitat Sardanista de Sant Cugat, l'Agrupació Cultural Sardanista de Cerdanyola i l'Associació de Sardanistes de Ripollet. A Barberà del Vallès, l'associació Ara i Sempre va ser l'encarregada d'ensenyar el ball de bastons i els balls de gitanes. I a Cerdanyola, la Colla Gegantera va començar a escalfar motors per al Roser de Maig amb un taller per ensenyar a fer ballar gegants.

A banda d'aquestes propostes, n'hi ha d'altres molt variades, com ara les tardes de jocs de taula que organitza l'entitat Krom de Montcada i Reixac, adherida al programa Totjoc, o la ruta per les places i espais de la població que tenen nom de dona organitzada al març per l'entitat feminista Trenquem el silenci de Badia del Vallès. I també a Badia, la Fundació Oreneta va ser l'encarregada d'ensenyar algunes nocions d'intel·ligència artificial. A Cerdanyola, Turó Solidari va participar en una sessió del club de lectura fàcil sobre la poesia de Joan Salvat-Papasseit. I ja al mes de juliol, el Club Muntanyenc Sant Cugat va organitzar un taller de marxa nòrdica.

Les entitats que vulguin adherir-se al programa Voluntariat per la llengua per oferir espais on es pugui practicar el català poden omplir aquest formulari o visitar qualsevol oficina del CNL Vallès Occidental 3.

Vols compartir aquesta notícia?