Sessions de sensibilització als monitors del Casal de Montmeló

Difusió

El casal d'Estiu és un espai lúdic per desconnectar de la rutina, per jugar, per conèixer gent i per gaudir de l'entorn, ja sigui anar a la piscina, voltar pel poble o fer una excursió a la Torreta. Enguany el Casal s'ha omplert de canalla de totes les edats i de joves que els motiven a descobrir, a aprendre i passar-s'ho bé com a bons monitors i monitores que són.

L'Oficina de Català s'ha acostat al Casal per visitar els monitors i monitores i fer-los unes sessions de sensibilització pel que fa a l'ús de la llengua en aquest espai lúdic. Tothom sap que disposem de dues llengües oficials, però el català és la llengua pròpia. S'ha de donar suport a aquells infants que tenen el castellà o altres llengües en arribar a casa i el català queda arraconat només per a l'escola. Ha d'haver-hi una atenció a la diversitat a fi que tothom se senti còmode fent servir el català per arribar a ser persones qualificades.

L'objectiu és que tothom tingui les mateixes oportunitats i domini tant el català com el castellà. I el Casal pretén ser una continuïtat de l'escola per aprendre i descobrir, és per això que aquestes xerrades han servit perquè els joves siguin conscients que ells són els referents de la quitxalla i la llengua és l'eina de comunicació per excel·lència que els ajuda a ser persones i valorar-los.

Vols compartir aquesta notícia?