Proposta de bones pràctiques en el Taller de sensibilització lingüística per a monitors de Mollet del Vallès
En l’educació i el lleure, tu ets la clau. Sou referents!
El dimarts 12 de març s’ha fet la segona sessió del taller de sensibilització lingüístic a un grup de monitors d’estudi assistit. Alguns també són, alhora, monitors de menjador.
Els tallers de sensibilització tenen l'objectiu de reflexionar sobre les actituds lingüístiques relacionades amb l’ús de català. Els estudis de sociolingüística revelen que una de les variables més importants a l'hora d'usar una llengua és tenir una actitud positiva.
En aquests tallers es donen eines i recursos per a una bona atenció a l'usuari, per entendre per què és important respectar la tria de llengua i per què cal usar en primera instància el català com a mostra de disponibilitat lingüística.
En la segona sessió, s’han compartit els resultats de la proposta de treball que els monitors han portat a terme durant aquestes dues setmanes, s'han compartit recursos i una proposta de bones pràctiques per ajudar a promoure el respecte al multilingüisme i potenciar l’ús del català com a valor indispensable per a la cohesió social.
Aquesta actuació està emmarcada en el Pla d’entorn de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.