Final de curs del Casal de Cultura de Montornès amb la Queta com a protagonista

Cursos de català, CPNL

L’Oficina de Català hi ha participat com cada any en la cloenda del curs fent la presentació de l’acte

La Queta a l'escenari del Teatre Margarida Xirgu

El passat divendres 14 de juny va tenir lloc el festival de danses de final de curs del Casal de Cultura de Montornès del Vallès.

L'Oficina de Català i les aules dels cursos de català de Montornès estan ubicats en aquest equipament municipal i, per tant, totes les persones vinculades a l'Oficina, als cursos, al Voluntariat…  formen part de la gran família del Casal de Cultura. Des que es va començar a fer una festa de cloenda, la tècnica de català i els alumnes dels cursos també hi participen o hi assisteixen.

Com és habitual des de fa uns anys, tallers com ceràmica, fotografia, pintura, labor de retalls i restauració fan una exposició al Casal de Cultura per mostrar el que han fet durant l'any, però per acomiadar els tallers de danses orientals, sardanes, balls en línia o salsa i bachata el que es fa és un festival de danses al Teatre Margarida Xirgu.

Enguany, aquesta mostra de danses ha tingut una convidada excepcional: la Queta. Per tal de fer visible la campanya Provem-ho en Català, el passat divendres 14 el corpori de la Queta va viatjar des del vestíbul del Casal de Cultura fins al Teatre Margarida Xirgu, on es va instal·lar a l’escenari. Allà va esdevenir protagonista, ja que la cançó de la Queta es va utilitzar com a sintonia del festival i sonava abans de les actuacions, mentre la tècnica de català presentava els diferents balls i els dansaires pujaven o baixaven de l’escenari.

Alumnes dels cursos de català i participants en el Voluntariat també van assistir a l'acte. N'hi va haver que participaven en els balls, perquè a més d’alumnes o voluntaris i voluntàries, assisteixen als tallers de danses, o bé són qui imparteix les classes, com és el cas de l'Encarna Gascón, voluntària lingüística que condueix el taller de sardanes juntament amb el seu marit, l’Antoni Feliu. Ells dos són molt coneguts pels alumnes de català, ja que imparteixen els dos tallers de sardanes a l’aula que es fan durant el curs. 

El festival d’enguany també va incloure un moment emotiu, ja que es va fer un petit reconeixement a l'Olga Sánchez, la persona que durant 12 anys ha estat l'administrativa del Casal de Cultura, que ara s'incorporarà a un altre departament de l'Ajuntament i que, per tant, deixarà el Casal. L'Olga és molt estimada per tots els usuaris d’aquest equipament per la seva amabilitat i disponibilitat, per tant, no hi ha dubte que tothom la trobarà a faltar.

Com sempre ha estat un festival de danses molt lluït i vistós, i en aquesta ocasió amb una convidada especial: la Queta. En acabar el festival, de prop d’hora i mitja de durada, els assistents ja cantussejaven la cançó de la Queta que va arribar a sonar fins a 5 vegades al llarg de la tarda. Sens dubte els assistents es van endur la sintonia a casa seva.

La Queta a les portes del Teatre

Moments del festival de danses

 

Reconeixement a Olga Sánchez

Vols compartir aquesta notícia?