Alumnes de català i participants en el VxL de Sant Sadurní visiten Torre-ramona, a Subirats

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

Un voluntari lingüístic va fer de guia durant el recorregut pels llocs més emblemàtics d'aquest nucli medieval

Un grup de 20 persones, format per alumnes dels cursos de català i per participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Sadurní d'Anoia, va visitar el nucli medieval de Torre-ramona, situat a prop de la capital del cava, guiat per un voluntari lingüístic, expert en història medieval.

Visita

La visita va començar a la Torre d'en Pasteres, situada en una zona boscosa a tocar de Torre-ramona. Tot seguit, dins el nucli, els visitants van entrar a l'església medieval de Sant Joan Sesrovires, al cementiri parroquial annex, al recinte emmurallat i al pati interior del Palau Gralla. La penúltima parada, abans d'arribar a la Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, va ser el taller de la pintora Cathrine Bergsrud, amb qui van conversar sobre la seva experiència com a catalanoparlant i sobre el seu darrer treball pictòric.

Voluntari i medievalista

Al llarg del recorregut, el grup va tenir un guia expert: el voluntari lingüístic i medievalista Josep Bosch, que va explicar la història i força anècdotes d'aquest indret tan singular i desconegut del Penedès.

Va ser una experiència cultural i personal molt ben valorada per tots els assistents, professorat, alumnat i participants del Voluntariat per la Llengua de Sant Sadurní d'Anoia, que té la voluntat de continuar.

Vols compartir aquesta notícia?