L’associació de comerciants i professionals Vilafranca Activa fa un reconeixement al CPNL

Cursos de català, De la competència a l'ús, Voluntariat per la llengua

Valora especialment les pràctiques lingüístiques en el sector comercial

En el marc de la Nit del Comerç, l'associació de comerciants i professionals Vilafranca Activa va fer un reconeixement a la feina que el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), representat pel Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès, fa en el sector comercial, amb una menció especial per a les pràctiques lingüístiques en establiments adherits al programa Voluntariat per la llengua, en què participen alguns dels establiments associats a l'organització. Aquesta activitat permet als alumnes dels cursos de català de practicar el que han après a l'aula en una situació real de la vida quotidiana.

Jordi Torrades, director general de Comerç, va lliurar el guardó a la responsable del Servei de Català, Teresa Casanellas, i va dir que es tractava d'un reconeixement molt merescut per la important feina que el CPNL porta a terme per fomentar l'ús del català en la societat catalana en general i en l'àmbit del comerç en particular, atesa la difícil situació en què es troba la llengua catalana. De la seva banda, en les paraules d'agraïment, Teresa Casanellas va dir que el CPNL dona una gran importància al sector comercial com a espai imprescindible on poder utilitzar el català en el dia a dia de la ciutadania, sigui quina sigui la llengua d'origen, i que el Servei de Català confia de continuar treballant conjuntament amb Vilafranca Activa en el futur per fomentar l'ús del català en el comerç vilafranquí.

A més del director general, van presidir l'acte la regidora de Comerç de l'Ajuntament de Vilafranca, Lourdes Sànchez, i el president de Vilafranca Activa, Xavier Lecegui. L'associació també va fer un reconeixement a diferents establiments associats que han destacat en diverses facetes durant el 2023, a antics membres d'associacions de comerciants de Vilafranca i a d'altres entitats de la capital de l'Alt Penedès.

El director general de Comerç va exposar els motius pels quals es feia el reconeixement al CPNL.

D'esquerra a dreta, Biel Senabre, director del CNL de l'Alt Penedès i el Garraf; Xavier Lecegui, president de Vilafranca Activa; Teresa Casanellas, responsable del Servei de Català, i Eugènia Baqueró, tècnica del Servei.

Vols compartir aquesta notícia?