Un centenar de persones fan l’excursió a peu pels voltants de Sant Pere de Ribes

Cursos de català, Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries

L'activitat serveix per celebrar el final dels cursos de català i del VxL 2023-2024

Gairebé 100 persones, entre alumnes, voluntaris i aprenents, personal del CNL i acompanyants, van participar en l'excursió a peu des del castell de Sota-ribes fins a l'ermita de Sant Pau, dos indrets destacats de Sant Pere de Ribes, en un circuit circular que es va iniciar i acabar al mateix lloc. L'activitat va servir per celebrar el final dels cursos de català per a adults i de l'edició del Voluntariat per la llengua corresponents al curs 2023-2024 a tot el CNL de l'Alt Penedès i el Garraf.

Inici a Sota-ribes

La caminada va començar a la Casa del Terme, a Sota-ribes. Després que el director del CNL, Biel Senabre, donés la benvinguda a tot el grup, tant al davant de la casa com al castell que porta el nom de l'indret, la tècnica del Servei Local de Català (SLC) de Sant Pere de Ribes, Anna Vidal, va explicar els elements principals de les dues construccions i va donar la informació bàsica del conjunt històric.

Tot seguit, el grup es va posar en marxa en direcció a l'ermita de Sant Pau i va anar fent parades en diversos punts del recorregut on els caminants podien llegir poemes escrits en unes plaques situades a la vora del camí i inspirats en el paisatge de la zona, format de boscos i vinyes.

Ermita de Sant Pau

Un cop arribats a Sant Pau, a dins de l'ermita mateixa, l'altra tècnica de l'SLC, Amàlia Huete, va fer una detallada presentació d'aquesta construcció del segle XVIII, un dels llocs més emblemàtics de Sant Pere de Ribes, i després els participants en la caminada van refer forces gràcies a un refrigeri basat en fruita (cedida per Bon Preu-Esclat) i sucs.

Durant la primera part del recorregut, els caminants havien hagut d'omplir un qüestionari de sis preguntes, les respostes del qual es deduïen de la informació que les tècniques anaven donant. Aprofitant la parada, es van sortejar entre tots els qüestionaris contestats quatre litografies de l'ermita de Sant Pau, cedides per l'ajuntament de la població.

El circuit es va completar tornant al castell de Sota-ribes, passant per Sant Pau Xic i les Timbes, on l'Amàlia Huete també va explicar les característiques d'aquest singular paratge de l'entorn de Ribes.

Els participants davant de l'ermita de Sant Pau.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?