Promoció de l'ús

El Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu bàsic fomentar l'ús del català en tots els àmbits de la societat mitjançant activitats i campanyes de dinamització, acords de col·laboració amb agents econòmics i socials, el Voluntariat per la llengua en l'àmbit professional, la coorganització de cicles de cinema, formació específica per als àmbits professionals i el Servei d'Assessorament Lingüístic (SAL).

Àmbits i sectors

Destaquem

  • Empreses lingüísticament responsables: és un projecte que té com a objectiu incorporar conscientment la llengua en la gestió empresarial com un valor més, tant d'impacte en els mercats com de connexió amb el territori.

    Turisme Garrotxa i FP Garrotxa Líder i el SCC d’Olot-la Garrotxa van pactar que les memòries de gestió sostenible de les empreses incorporarien compromisos relacionats amb la llengua i es va signar un conveni de col·laboració entre quatre organismes per tirar endavant aquest projecte pioner: l'Institut Municipal de Promoció d'Olot (actual DinàmiG), el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Repte 21 Dies: la campanya neix amb l’objectiu d’afavorir la reflexió sobre l'ús que fem de la llengua quan ens adrecem a un desconegut o a una persona que d'entrada no parla català (tot i que potser el sap o l'entén perfectament) i de promoure el canvi d’hàbit. Es planteja com un repte de 21 dies durant els quals s’ha d’iniciar qualsevol conversa en català. 

Provem-ho en català: campanya de la Generalitat de Catalunya que es proposa tres objectius: 

  • Reforçar els valors de cohesió i tolerància associats a la llengua catalana com a llengua compartida.
  • Motivar els ciutadans perquè facin petits gestos per incrementar-ne l'ús.
  • Diluir els prejudicis sobre la llengua de l'interlocutor a partir del seu aspecte o ocupació.

Servei d'assessorament lingüístic: amb professionals de la llengua qualificats i amb experiència. Oferim serveis de revisió de textos, traducció del castellà al català, entrenament lingüístic, PLAU o pla d'autonomia lingüística, sessions formatives i assessorament sobre legislació lingüística.

Recursos: mostra representativa de les eines i recursos disponibles a la xarxa que faciliten la resolució de dubtes i, per tant, permeten incorporar l'ús del català o millorar la qualitat lingüística en les comunicacions escrites i orals de les organitzacions. 

Última actualització: 10/12/24