Cloenda del VxL virtual del CNL de Girona

Voluntariat per la llengua

Ahir es va fer la trobada virtual de parelles lingüístiques per tancar el curs. Una vintena de voluntaris i aprenents van compartir experiències i anècdotes.

Alguns aprenents van destacar els recursos que havien utilitzat els voluntaris per fer les converses amenes i divertides (embarbussaments, refranys, lectures de textos, Fils de conversa, etc.). I no hi va faltar l'experiència més emotiva, perquè una voluntària va explicar la trobada amb la seva aprenenta italiana quan va viatjar a Girona i es van conèixer en persona, després de mesos de trobades telemàtiques.

La modalitat virtual del Voluntariat per la llengua ofereix l'oportunitat d'aprendre i practicar català des de qualsevol del món.

Des del setembre del 2021 han estat 220 les parelles lingüístiques que s'han trobat una hora a la setmana a través d'una plataforma digital. Voluntaris i aprenents s'han connectat des de països ben diversos: Estats Units, Colòmbia, Costa Rica, Alemanya, Suïssa, Irlanda, França, Iran, Mèxic...

Moltes de les parelles lingüístiques van acabant les seves trobades i descansen durant l'estiu, però d'altres acaben de començar i aprofitaran els mesos següents per fer les converses. El VxL no s'atura!

Vols compartir aquesta notícia?