Alumnes de català dels cursos Bàsic 1 i Bàsic 2 visiten l’Ajuntament de Roses

Activitats complementàries

Els alumnes de català dels cursos Bàsic 1 i Bàsic 2 han aprofitat la visita a l'Ajuntament de Roses per ampliar els seus coneixements sobre la població on resideixen, de la mà de l'alcalde, en Joan Plana, i el regidor de Cultura, l'Èric Ibáñez

Estudiants de català de l'OC Roses han fet una trobada amb l'alcalde i amb el regidor de Cultura a l'Ajuntament. Han pogut compartir impressions sobre el procés d'aprenentatge d'una nova llengua i han coincidit a recalcar la importància d'usar la llengua que estan aprenent, tant pels avantatges que els pot suposar a l'hora de trobar feina com per a la relació amb els seus fills, escolaritzats a la població i amb el català com a llengua vehicular.

L'alcalde i el regidor s'han interessat per l'origen dels alumnes i pel seu procés d'adaptació a la població. Els alumnes, amb llengües maternes tan diverses com l'àrab, l'amazic, l'ucraïnès o el rus, s'han presentat en català i l'alcalde els ha agraït que estiguin aprenent la nostra llengua i els ha animat a usar-la sempre que en tinguin ocasió.

Els alumnes s'han mostrat interessats a conèixer la història de Roses. D'aquesta manera, l'alcalde els ha pogut explicar l'origen històric de l'edifici actual de l'Ajuntament, com també els ha descobert representants polítics històrics del municipi i de Catalunya que fins aleshores els eren desconeguts.

Tots plegats han valorat molt positivament aquesta iniciativa d'acostament del consistori a les persones que fa poc que viuen al municipi. És una acció més de les que organitza l'OC Roses amb la voluntat d'impulsar l'ús social del català, facilitar als participants l'accés als espais municipals, generar vincles entre persones de procedències diverses i reforçar el sentiment de pertinença col·lectiva a través de la llengua.

Vols compartir aquesta notícia?