Caminem i parlem. Rutes guiades i comentades per la Serra de Rodes: ruta dels olivars, masos i carrerades

Activitats complementàries, De la competència a l'ús

Alumnes, voluntaris i aprenents de l'OC Roses van fer la primera ruta guiada del projecte Caminem i parlem

Divendres es va fer la primera d'aquestes sortides, la ruta dels olivars i la ruta dels masos i carrerades, amb 30 persones inscrites. Va ser un recorregut de tres hores que va començar a l'entrada del Mas Oliva, va continuar per la carrerada del olivars, pel Mas de Puigmirat i pel Mas d'en Coll, i va acabar al camí del Mas d'en Berta, al nord de la població. Els inscrits van passar per camins amb murs de pedra seca a banda i banda, una de les joies de l'arquitectura popular del cap de Creus, i van  admirar el conreu tradicional de la zona, l'olivera.

A part de gaudir d'aquest fantàstic paisatge empordanès i passejar per camins plens d'història, els participants a l'activitat també van poder escoltar les explicacions i les anècdotes dels guies de la ruta, en Miquel Font i l'Esteve Palou, voluntaris del programa Voluntariat per la llengua i membres de l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, i també van interactuar amb ells, practicant tot allò après a l'aula.

Aquesta és una iniciativa organitzada conjuntament amb l'Associació Excursionista Cabirols de Roses, per fomentar el coneixement de l'entorn i l'ús del català en activitats quotidianes, fora de l'aula, i per facilitar l'accés dels alumnes i aprenents a xarxes de socialització en català.

Vols compartir aquesta notícia?