Els alumnes de Bàsic 1 de Banyoles visiten l'oficina de turisme i la plaça Major

Activitats complementàries

Trobar espais d’interacció dona sentit a l'esforç que fem a l’aula

Conèixer l'entorn és clau per sentir-se a casa, per això un grup d'alumnes del curs Bàsic 1 del SCC del Pla de l’Estany ha passat el matí fent un exercici d'observació i recerca d'informació a la plaça Major de Banyoles. A l'oficina de turisme els han rebut amb els braços oberts i han pogut esbrinar quines atraccions turístiques ofereix la ciutat com, per exemple, la ruta dels recs i la ruta del Rec Major que passen pel molí que hi ha a l'interior del mateix edifici.

Hem estat de sort! Les últimes pluges han permès que poguéssim veure el molí en acció: el soroll de l'aigua ha ressonat entre les parets del pati interior i ens hem imaginat com devia ser rentar la roba al safareig, els nens banyant-s'hi al pic de l'estiu, el molí treballant per fer la farina i, per què no, algun petit accident que hi tingué lloc.

Les explicacions que ens han fet han despertat la curiositat de tots i ben segur que a partir d'avui aprofitaran els tríptics, mapes i revistes que ens han donat per sortir a explorar els llocs, els comerços i les activitats culturals que ofereix la ciutat.

Vols compartir aquesta notícia?