Voluntariat per la llengua a l'Hospital d'Olot

Voluntariat per la llengua

Quatre parelles lingüístiques que es trobaran fins al mes de setembre en el marc del centre hospitalari

Dimarts 11 de juny es van presentar les quatre parelles lingüístiques que es trobaran fins al mes de setembre en el marc del centre hospitalari.

El Voluntariat per la llengua en l'àmbit de la salut promou aquesta iniciativa perquè el personal sanitari pugui practicar el català amb voluntaris del mateix centre. Des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya s'està incidint per tal de promoure diverses accions que fomentin el coneixement i l'ús de la llengua entre el personal sanitari.

Aquesta actuació s'emmarca en el projecte que, des de fa temps, ja tira endavant l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa per promoure l'ús del català entre la plantilla amb la col·laboració del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa. A inicis del 2024 es va elaborar una diagnosi per saber el grau de coneixement de la llengua entre els treballadors. A partir de l'anàlisi d'aquests resultats, es va oferir a tot el personal la possibilitat d'inscriure's als cursos de català organitzats des del Departament de Salut. Ara, després de l'inici dels cursos, s'ha engegat el programa de parelles lingüístiques per promoure l'ús interpersonal del català entre els professionals sanitaris del centre que hi participen. Es trobaran de manera regular cada setmana per poder practicar en un context més distès, cosa que permetrà agafar més confiança i seguretat als aprenents.

L'any 2012 l'Hospital va ser guardonat amb el premi Pompeu Fabra per impulsar la llengua catalana mitjançant el Voluntariat per la llengua.

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?