Presentació del canal d’història en català La Dalla de Cronos a l'Oficina de Català Roses

Oci en català, Activitats complementàries

L'historiador Joan Plana va presentar La Dalla de Cronos als alumnes i parelles lingüístiques de Roses

Ahir, en Joan Plana, graduat en Història i en Comunicació Cultural, va presentar el canal d'història en català La Dalla de Cronos, del qual és creador, a l'Oficina de Català de Roses.

Va deixar clar que, en aquest espai, ell parla del passat de Catalunya i del món, amb la finalitat de despertar la curiositat i l'interès dels aprenents per la història del país que els acull, des de la perspectiva d'un programa fet en català i des de Catalunya.

També va explicar que el seu projecte pretén ser un canal bidireccional: ell penja de manera regular contingut interessant (que espera que agradi), però espera que els seguidors deixin els seus comentaris, i que ajudin a millorar el canal, a obrir debats al voltant dels temes de què parli i a proposar temes nous que es convertiran en vídeos.

Amb l'objectiu d'acompanyar els aprenents cap a xarxes de socialització en què puguin incorporar el català en el seu dia a dia, i també amb la finalitat de difondre i promoure l'oferta cultural en català a les xarxes entre els nostres estudiants, en J. Plana va explicar com organitza els vídeos del canal. També va demanar la complicitat dels assistents per enfilar algun vídeo sobre la història dels països d'origen dels alumnes: Xile, Perú, Veneçuela, Indonèsia, Itàlia, Marroc, etc.

Es va cloure l'acte comentant les particularitats i peculiaritats dels mapes i de les fronteres del món, amb preguntes i comentaris del públic, que van provocar una conversa distesa amb l'historiador.

Vols compartir aquesta notícia?