Política Lingüística i el CPNL formen assessors i dinamitzadors lingüístics de l’Institut d’Estudis Baleàrics

Voluntariat per la llengua

Les coordinadores del Voluntariat per la llengua imparteixen un curs sobre el model de parelles lingüístiques

La Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) han dut a terme els dies 25 i 26 de juliol una formació sobre el Voluntariat per la llengua per a assessors i dinamitzadors lingüístics de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Les dues coordinadores del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Catalunya han impartit el curs de formació en línia "Voluntariat per la llengua: el model de les parelles lingüístiques". Aquest curs s'adreça a l'equip d'assessors i dinamitzadors lingüístics que s'ha constituït per donar un nou impuls al projecte de parelles lingüístiques de les Illes Balears, en el marc del Programa de Grups d'Aprenentatge Col·laboratiu, que duu a terme l'Escola Balear d'Administració Pública

L'objectiu d'aquesta formació és que el Govern balear, a través de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), pugui donar un nou impuls al voluntariat lingüístic en aquell territori, a partir de l'experiència del programa Voluntariat per la llengua de la Generalitat de Catalunya. Tot i que fa anys que es va iniciar el projecte de parelles lingüístiques "Amb tu, en català", l'IEB vol fer un replantejament perquè el programa arribi a més gent i sigui molt més visible.

Les coordinadores del VxL han explicat el funcionament i la gestió del programa, la importància de treballar en xarxa, diverses bones pràctiques que avalen l'èxit del model, i l'adaptació que es fa per atendre col·lectius específics, entre d'altres. També han fet algunes propostes d'actuació a partir d'accions per fomentar l'ús del català que ja s'estan duent a terme des de l'IEB.

Han assistit al curs 10 assessors i dinamitzadors lingüístics del Servei de Foment de l'Ús del Català de l'Institut d'Estudis Baleàrics i dels centres de català de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. També hi ha assistit el cap del Servei de Foment de l'Ús del Català, David Jordi Llobet, que coordina aquest Grup d'Aprenentatge Col·laboratiu.

Els Grups de Treball Col·laboratiu que impulsa l'Escola Balear d'Administració Pública són grups de persones que, unides per una temàtica laboral concreta, interaccionen amb l'objectiu de millorar-la i aprendre.

Vols compartir aquesta notícia?