Taller de cuina conduït per aprenentes a Girona

Voluntariat per la llengua

Van fer quatre receptes dels seus països d'origen

Voluntaris i aprenents de Girona van participar ahir en dos tallers de cuina que van ser conduïts per quatre aprenentes. El taller del matí va comptar amb l'Olesia, de Rússia, i la Fany, d'Hondures, que van fer dues receptes boníssimes: amanida Olivier i pollo chuco. Mentre els assistents ajudaven a tallar i pelar verdures l'Olesia va explicar que l'amanida Olivier és un dels plats més populars a Rússia des del segle XIX, que el mengen molt sovint i que no falta mai a taula la nit del 31 de desembre. La Fany va explicar que a Hondures el pollo chuco és un plat de cada dia i que, malgrat l'elaboració que comporta, és concebut com un menjar ràpid.

A la tarda, va ser el torn de l'Elena i la Soukaina, de Rússia i el Marroc, que van fer una altra versió de l'amanida Olivier i unes postres marroquines que s'anomenen Mhancha belouz. Tots els assistents van ajudar a tallar, pelar, amassar i muntar els plats. La Soukaina va explicar que aquestes postres es mengen sovint, però sobretot durant l'època del Ramadà.

Després de compartir bones estones de conversa i de treball en equip, els voluntaris i aprenents van poder degustar els plats que van cuinar entre tots. Un taller molt enriquidor i per llepar-se'n els dits!

Vols compartir aquesta notícia?