Difusió del patrimoni local amb una visita guiada a la vila medieval de Roses
Voluntariat per la llengua, Activitats complementàries, De la competència a l'ús
L’alumnat ha descobert la Ciutadella de la mà d’en Josep M. Barris i en Pol Meseguer, arxivers municipals de Roses

Visitar un espai tan emblemàtic de Roses sempre fa molta il·lusió a l’alumnat dels cursos de Roses. La visita d'enguany més, ja que s'ha centrat en els carrers Major i Nou de la vila medieval de Roses, els últims carrers que s'han excavat. Així doncs, avui han pogut veure tot el que s'hi ha trobat darrerament: els carrers, com estaven empedrats, quin tipus de cases hi havia, quin ús tenien aquests habitatges, la cronologia... També han pogut veure les restes materials que encara s'hi observen i, de manera excepcional i en primícia, han vist les restes romanes i visigòtiques que s'han descobert en aquest indret.
A partir de les explicacions dels arxivers, els aprenents que han participat en aquesta activitat han hagut de respondre un qüestionari relacionat amb tot allò que els han anat comentant. Aquests qüestionaris es revisaran, posteriorment, a l'aula.
Aquesta visita ha guiat l’alumnat per la història de Roses i els ha ajudat a entendre una mica més la vila que els acull. Familiaritzar-los amb els espais de la població fa que se sentin més vinculats al lloc de residència. A més, aprendre llengua en contextos no formals aporta significativitat a l'aprenentatge i fa percebre la necessitat d'aprendre-la per usar-la.
Activitats d'aquests tipus també suposen cohesionar el grup, motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l'aula a practicar la llengua catalana, a més de fomentar el coneixement i la història del nostre territori, amb la inestimable col·laboració de l'Arxiu Municipal de Roses.