Cercar Cerca avançada
Tornar

29. El discurs inaugural

Superior

El discurs inaugural

Un discurs inaugural és una presentació oral que marca l’inici d’algun tipus d’esdeveniment. Es caracteritza per tenir un caràcter inspirador i motivador que serveixi per captar l’atenció de l’audiència. Té la finalitat de transmetre els objectius i la importància de l’esdeveniment que es presenta.

Quasi sempre s’emmarca en un context formal i té una estructura que pot variar segons la seva finalitat. En general, però, ha de contenir una introducció, un desenvolupament i una conclusió o tancament.

Introducció

El discurs s’inicia amb una salutació per donar la benvinguda als assistents i introduir l’inici de l’acte.

A continuació, per entendre millor per què se celebra l’esdeveniment, es contextualitza i s’expliquen els motius pels quals es fa, s’exposen les expectatives que hi ha posades i s’agraeix la participació als assistents i a totes les persones que l’han fet possible. Si és el cas, es presenta el ponent o ponents que intervindran en l’acte.

També es pot aprofitar per incloure-hi informació organitzativa, com per exemple en quin moment hi haurà una pausa amb cafè i pastes o dir que si algú necessita un certificat d’assistència el pot demanar al final de la trobada.

Desenvolupament

En aquest apartat es desenvolupa el tema principal del discurs. És a dir, es reflexiona, s’analitza i s’argumenten els propòsits i els objectius de l’esdeveniment.

Conclusió o tancament

Al final del discurs cal resumir els punts principals que s’han tractat i reforçar el missatge central, que sovint ha d’expressar esperança, motivació o compromís. A més, es recomana que s’acabi amb alguna expressió que expliciti el final del discurs i doni pas a l’acte.

Etiquetes: discurs, inauguració

Filtres

Nivell