Acaben els cursos del tercer trimestre del CNL de Badalona i Sant Adrià

CNL de Badalona i Sant Adrià

Cursos de català

El dimarts 19 de juny van acabar els cursos de català del tercer trimestre del CNL de Badalona i Sant Adrià

Durant aquest trimestre, el CNL de Badalona i Sant Adrià ha ofert 38 cursos presencials, des del nivell inicial fins al suficiència. També ha fet 8 cursos en línia, des de l'Intermedi 1 fins al Suficiència 3. Tot i que els cursos anual i semestral del nivell superior (C2) van començar al setembre i al febrer, respectivament, tots dos van acabar el 7 de juny.

Entre els cursos presencials, tres s'han fet a petició del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC): es tracta de tres cursos intensius de nivell bàsic que han permès als alumnes assolir el nivell A2 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR) en tres mesos.

Els alumnes de la majoria de cursos, a més de les classes de llengua, han participat en activitats pensades principalment per practicar el català fora de l'aula, i per conèixer millor l'entorn de les dues ciutats. Algunes de les activitats que s'han fet són les següents: visita al Museu de la Història de la Immigració de Catalunya (MhiC), participació en tallers de jocs a les dues botigues Abacus de Badalona i en tallers de rap, entre d'altres.

El tercer trimestre, el CNL de Badalona i Sant Adrià ha impartit per primera vegada el curs Estratègies per a un Ús Igualitari de la Llengua, al personal de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. L'objectiu del curs, de 10 hores i amb un caràcter eminentment pràctic, era facilitar eines per utilitzar un llenguatge igualitari en qüestió de gènere sense contravenir els principis de la llengua.

Tot i que s'ha acabat el tercer trimestre, el 3 de juliol s'iniciaran els cursos intensius d'estiu, de nivell inicial i bàsic, que s'impartiran al llarg del mes de juliol.

Per cloure el curs 2023-2024, el CNL va organitzar una festa, marcada per la música, per a alumnes i participants del Voluntariat per la llengua (VxL), que va tenir lloc dijous 20 de juny a les 17.45 h, al CC l'Escorxador de Badalona.

Vols compartir aquesta notícia?